Maltas huvudstad Valetta

Huvudstaden i Malta heter Valetta och ligger på huvudön. Stan har ett gatsystem som är byggt i ett rutnät där alla gator korsar varandra i räta vinklar. Hela staden är byggd för att vara enkel att ta sig runt i till fots. Många av gatorna är faktiskt endast tillgänglig för fotgängare. Faktum är att man avråder från att ta bilen in i stadskärnan.

Republic street

Genom staden går Republic Street, från City Gate ner till Fort St Elmo vid änden på den halvö som Valetta ligger på. Gatan är Valettas shoppinggata nummer ett. Här kan du spendera en hel dag på både småbutiker och större shoppingcentran. Behöver du en paus kan du lätt hitta ett café att sitta ner och dricka en kopp kaffe på och kanske äta mqaret eller kannoli.

Fort st Elmo

Längst ut på halvön ligger ett fort byggt 1488. Fort St Elmo har spelat en stor roll i öns försvar mot bland annat turkar. Här kan man följa med på guider som berättar om stora slag och en och annan hemlighet.

Auberge de Castille

Det fanns en gång i tiden åtta tillhåll för landets riddare. Idag finns bara fem kvar, varav Auberge de Castille är premiärministerns bostad. Det är en av stadens mest fotograferade byggnader och har en typisk barock arkitektur formgiven av Andrea Belli.